Privat: For musikk som folk strømmer, for eksempel når de hører på Spotify, får du ikke betalt for gjennom Gramo. Dette får du eventuelt betalt for gjennom de avtalene du eller plateselskapet ditt har med Spotify eller andre musikkstrømmeleverandører.

Offentlig: For musikk som strømmes i en butikk, restaurant eller lignende, altså i det offentlige rom, må foretaket som eier butikken eller restauranten betale til Gramo og Tono for offentlig fremføring av musikken.

Gramo arbeider med å innhente rapporter fra musikkstrømmeleverandørene på hvilken musikk de har som blir spilt offentlig, slik at vi kan betale ut til deg som har rettigheter til denne musikken.

Frem til nå er det kun de store radiokanalene som har hatt mulighet til gi oss detaljert informasjon om hvilken musikk og hvor mye de spiller, og det er dette vi bruker som grunnlag for å gjøre utbetalinger. Derfor må musikken din bli spilt på radio for å at du skal få penger. Men når vi får detaljert informasjon på hvilken musikk og hvor mye som blir spilt gjennom musikkstrømmeleverandørene i butikker, restauranter og lignende, tar vi dette med i grunnlaget for å gjøre utbetalinger. Vi jobber altså mot at musikken din skal kunne blir spilt andre steder enn på radio, og at du allikevel skal få utbetalt penger fra Gramo for det.

Fant du svaret?